Noutati

This gallery contains 60 photos.

Posted in biserica Sfantul Nicolae, Teleorman, Tiganesti | Leave a comment

Pliant Biserica Sfântul Nicolae Ţigăneşti I Teleorman

Pliant Biserica

Pliant Biserica Sfântul Nicolae

Posted in biserica Sfantul Nicolae, Teleorman, Tiganesti | Tagged , , , | Leave a comment

La comemorarea a 100 de ani de slujire

La comemorarea a 100 de ani de slujire neîncetată lui Hristos, comunitatea bisericii cu hramul Sfântul Nicolae din com.Ţigăneşti, a adus slavă şi mulţumire lui Dumnezeu prin săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii.

100 de ani de slujire

Aceasta a avut loc în Sâmbăta din Săptămâna Luminată, fiind emis un număr limitat de medalii care să marcheze şi să amintească pururi acest eveniment istoric, medalii ce au fost oferite urmaşilor ctitorilor, binefăcătorilor, domnului ministru Nicolae Noica şi oficialităţilor locale.

Inmanare medalie

 

Am trăit privilegiul de a ni se oferi şi nouă -Grupului EVLOGHIA- una, care la invitaţia PC Părinte Paroh Marius Vişan, am dat răspunsurile la strană în cadrul Sfintei Liturghii.

 

Urăm şi noi rugăciuni îndelungate întru mulţi şi fericiţi ani!

articol preluat de pe bizantina.ro link aici

Posted in biserica Sfantul Nicolae, Teleorman, Tiganesti | Tagged , , , , | Leave a comment

Medalie

Medalia Biserica Sfântul Nicolae Ţigăneşti
100 de ani de la Târnosire
Metal: Tombac argintat şi patinat
Diametru: 65 mm
Atelier: Monetăria Statului
Greutate: 90 gr.
Tiraj: 50 buc.

Medalie 100 de ani Biserica Sfantul Nicolae Tiganesti I Preot Paroh Visan Marius

aversul medaliei

reversul medaliei

 
Pe avers, în centrul medaliei s-a reprodus faţada Bisericii Sfântul Nicolae, având în partea stângă şi dreaptă, datele istorice: 1910 – 2010

În partea de jos a Bisericii se află inscripţia “CTITORI NICULA ŞI ECATERINA CAPRĂ” De jur împrejur, legenda circulară: BISERICA SFÂNTUL NICOLAE – ŢIGĂNEŞTI * 100 DE ANI DE LA TÂRNOSIRE *

Pe reversul medaliei, central, este reprodus bustul PreSfinţitului Parinte Galaction Stângă. Sub bust este gravat textul: SECŢIA NUMISMATICĂ ALEXANDRIA. Circular medaliei este gravată legenda: “PREA SFINŢITUL PĂRINTE GALACTION – ÎNTÂIUL EPISCOP AL ALEXANDRIEI ŞI TELEORMANULUI”. Piatra de temelie a bisericii având hramul Sfântul Nicolae, a fost pusă la 6.aprilie.1909, ctitori fiind Nicula şi Ecaterina Capră. Construcţia s-a întins pe durata unui an întreg iar târnosirea bisericii a avut loc la 10.aprilie.1910. Arhitectul bisericii a fost Christohi Cerehez iar constructorul a fost italianul Giovani Zanier, pictura interioara a fost executată de pictorul Cabadoeff în anul 1910. După cutremurul din 10.nov.1940, biserica a fost supusă unor reparaţii în 1941, cu contribuţia lui Anghel N. Capră fiul ctitorului, iar pictura a fost refacută de pictorul Alexandru Mascu.

La 1.martie.1988 biserica “Sf. Nicolae Ţigăneşti” a primit cu mare bucurie vizita Prea Fericitului Părinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar de-a lungul anilor PreaSfintitul Parinte Galaction Stângă, Episcop al Alexandriei si Teleormanului, a efectuat nenumarate vizite arhieresti participand si savarsind sfanta liturghie arhiereasca la Biserica Sfantul Nicolae Tiganesti I Teleorman.
La sărbătorirea a 100 de ani de la târnosirea bisericii, Biserica Sfantul Nicolae Tiganesti I prin preotul paroh Visan Marius a emis o medalie jubiliara din tombac argintat si patinat cu un diametru de 65 mm în tiraj de 50 bucăţi, însoţită de un certificat de autenticitate şi de un pliant.

Articol preluat de pe site-ul numisalexandria.wordpress.com
Legătură către articol

Posted in biserica Sfantul Nicolae, Teleorman, Tiganesti | Tagged , , , , , , | Leave a comment